elaborem un suc d’oliva que destaca per l’equilibri entre amarg i picant, que li confereix una sensació molt balsàmica, de textura efímera

Per a la producció de l’Oli CENT-i-98, la finca es tracta amb productes totalment orgànics i ecològics amb un curós registre avaluat internament, alhora que per assessors externs i pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica). Una procés que es du a terme durant tot l’any.

A principis de novembre es realitza la collita de les olives. Una recol·lecta que supervisem personalment i en la qual hi participem de forma activa juntament amb col·laboradors especialitzats amb un clar objectiu i prioritari: obtenir un oli de molt baixa acidesa (veure descripció producte).

Valor que indica que és un Oli d’Oliva Verge Extra de primer nivell, ja que quant menor és l’acidesa major serà la qualitat de l’oli. És un indicatiu de que el procés d’elaboració s’ha efectuat amb paràmetres de qualitat altament exigents, com per exemple que el temps transcorregut entre la collita i la mòlta del fruit a l’almàssera es redueix a 1h, mantenint totes les seves propietats.

Les olives és recol·lecten directament de l’arbre, de manera que no arriben a caure a terra

Tot això permet elaborar un oli amb olives totalment fresques, les quals es cullen en el seu punt òptim de maduració (olives primerenques de verol), per aconseguir un Oli d’Oliva Verge Extra (OOVE) fruitat verd intens, amb una altíssima complexitat aromàtica i marcades notes verdes al nas. Obtenint un OOVE de primera premsada en fred, a una temperatura màxima de 21°, únicament mitjançant procediments mecànics i tractaments ecològics, que no modifiquen el seu aroma, textura i la seva composició natural.

Oli filtrat des del primer moment per a evitar les impureses i els pòsits que poden minvar la seva qualitat, conferint-li la màxima nitidesa (translúcid) i puresa que garanteixen una adequada conservació. La qual es fa en una càmera amb ambient protegit amb gas argó que minimitza l’oxidació de l’oli, fins al moment de l’envasat en una ampolla enfosquida que protegeix l’oli de la llum, garantint les seves propietats i l’emboliquem nosaltres mateixos.

Tot el procés es realitza sota la nostra supervisió i del mestre artesà de l’almàssera. Un mestre que per acceptar moldre les nostres olives al seu trull passa inspeccions prèvies a la finca i és molt curós amb les olives que accepta (netedat, humitat, tractaments ecològics, condicions ambientals en el moment de la collita, etc.).

Cent-i-98 és 100% un Oli d’Oliva Verge Extra Premium d’olives Argudell, sense cap tipus d’additiu ni conservant

Quan vostè compra el nostre oli, fem el seu envasament al moment, de manera que vostè està gaudint d’un oli que manté totes les propietats d’un Oli d’Oliva Verge Extra. A més, li enviem en transport especialitzat per que vostè rebi un oli en condicions immaculades que no ha patit calor ni excés de llum, un oli que conserva totes les seves propietats.